Recept objavljen: 12-08-2021 18:11
4
osobe

Brašno
450 g

Mleko
300 ml

Maslac
50 g

Kvasac
1/2 kocke

Šećer
1 kašičica

Beli luk
3 čena

Peršun
1 struk

Kuhinjska so
1/2 kašičice
Kvasac raszmutite u malo toplog svežeg mleka, pa dodajte šećer i 1-2 kašike brašna. Dobijenu smesu ostavite na stranu, dok ne naraste.
Nakon toga pomešajte sa solju i preostalim svežim mlekom, otopljenim maslacem i brašnom.Dobijenu smesu dobro promešajte i ostavite na toplo mesto, da duplo naraste. Zatim zamesite još jednom i podelite na nekoliko lopti.
Lopte neka odstoje još 20 minuta. Posle rukom svaku loptu uvijte u oblik nalik fitilju.Sve fitilje poređajte u nauljanu i nabrašnjenu tepsiju. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Desetak minuta pre nego što izvadite iz rerne, premažite ih smesom od umućenog belanceta i iseckanog belog luka i peršuna. Uživajte!