Recept objavljen: 18-03-2021 10:52
Falafel je neobičan recept na našim prostorima. Može se koristiti u posnim danima, neodoljivog je izgleda i ukusa.
2
osobe

Leblebije
150g
Sirovih

Crveni luk
1

Beli luk
1 čen

Peršun
1 veza
Svežeg

Kumin
1 kašičica

Prašak za pecivo
1/4 kašičice

Kuhinjska so
1 kašičica

Biber u prahu
Malo

Korijander
1 kašičica
Leblebije potopiti u hladnu vodu i ostaviti preko noći. Leblebije se ne kuvaju.
Crveni i beli luk kao i peršun iseckati. Zajedno sa leblebijama staviti sve sastojke u secka ili blender. Blendirati par minuta.
Ostaviti smesu u frižideru sat do dva.
Falafel treba da se prži u dubokom ulju. Rukama oblikujte kuglice koje spuštale u vrelo ulje. Svaka kuglica se prži par minuta, dok ne postane braon.
Preporučujemo da se jede kao glavno jelo uz neku salatu. Uživajte!