Recept objavljen: 05-03-2014 23:25
Preuzeto iz knjige " Salate ", Marija i Jelena Gavrilovska
2
osobe

Kobasica
200 grama
lovačka

Krompir
300 grama
kuvani

Jaja
2 komada
tvrdo kuvana

Rotkvica
2 vezice

Mladi luk
1 veza

Sok od limuna
1 kom.

Senf
30 grama

Jaja
1 kom.
tvrdo kuvana

Ulje
3 kašike

Kim
1/4 kašičice

Kuhinjska so

Biber u prahu
Oljuštiti kobasicu i iseći na kolutove. Krompir takođe iseći na kolutove, 2 jaja izgnječiti. Luk iseći na komadiće od 1 cm zajedno sa zelenim delom perja.
Kobasicu, krompir i jaja staviti u jedan sud pa dodati mladi luk.
Preliti mešavinom limuna, senfa, kima, soli i bibera i lako izmešati.
Gotovu salatu presuti u staklenu činiju, preliti uljem i posuti sitno isečenim kuvani jajetom. Ukrasiti rotkvicama