Recept objavljen: 15-09-2021 17:56
Menemen je popularno tradicionalno tursko jelo koje uključuje jaja, paradajz, zelenu papriku i začine kao što su mlevena crna i crvena paprika kuvana u maslinovom ulju ili suncokretovom ulju. Takođe se mogu dodati beli sir i proizvodi od mesnih prerađevina, poput sukuka ili pastirme.
4
osobe

Paprike
Crvene, 2 kom.

Paprike
Zelene, 2 kom.

Crni luk
1 glavica

Jaja
4 kom.

Paradajz
4 kom.

Ulje
100 ml

Peršun

Kuhinjska so

Biber u prahu
Propržiti krupno isečen luk i dodati prstohvat bibera. Dodati papriku (krupnije isečenu). Dva paradajza iseći na kockice i dodati ih u ostale sastojke i pržiti.
Pre nego što drugi paradajz omekša, izbušiti ga malo i staviti jaja, začiniti i pokriti tiganj i ostaviti na oko pet minuta na srednjoj temperaturi, tako jaja ostanu što je moguće više rovita.
Gotovo jelo ukrasiti iseckanim peršunom.