Recept objavljen: 06-01-2014 21:17
Pileću džigericu mnogi ne voli zbog svog specifičnog ukusa koji zapravo imaju sve iznutrice. Međutim kada se džigerica pripremi na pravi način, uz kombinaciju pravih začina, ovo jelo postaje gurmanska poslastica primerena svim ukusima.
4
osobe

Gljive
500 grama

Pirinač
250 grama

Pavlaka za kuvanje
1 decilitar

Senf
1 kašičica

Kuhinjska so

Biber u prahu

Peršun
Izdinstati luk, pa dodati pečurke i dinstatati sve zajedno 10-ak minuta; pri kraju dinstanja začiniti; dodati ( so, biber, peršun ) zatim dodati kašićicu senfa i kiselu pavlaku, u sve to; promešati, probati, i dodati ukoliko je potrebno još začina.
Džigericu oprati, iseći na kockice, propržiti i sjediniti sa dinstanim lukom i pečurkama i pržiti zajedno jos 5 minuta.
Pirinač najpre operite pa ga procedite i prebacite u veću šerpu za kuvanje. Dodajte malo soli. Uključite šporet na srednju jačinu i ostavite pirinač da se kuva oko 7-8 minuta. Kada je kuvan, sklonite ga sa vatre.
Paradajz salata

Sadržaj proteina:53
Sadržaj ugljenih hidrata:30
Sadržaj masti:10
Sadržaj kalorija:302
Kcal / po poricji 480
Crno vino
