Recept objavljen: 19-02-2014 12:51
Već sam pisala o svojoj ljubavi prema kinoi i o njenoj supervrednosti. Njena meka i istovremena hrskava zrnca se odlično kombinuju kako sa kuvanim, tako i sa svežim povrćem. Možete da je jedete posebno kao prilog, da dodajete u čorbe i supe, a možete da napravite ovu ukusnu i zdravu salatu koja zahvaljujući kinoi i bademu ima visoki sadržaj proteina.
2
osobe

Badem
par šaka potopljenog badema

Krastavac
2 komada

Šargarepa
1 komad

Rotkvica
4 komada

Sok od limuna

Kinoa
1/2 šolje kinoe

Rukola

Ulje
laneno ili maslinovo

Kuhinjska so

Biber u prahu
Skuvajte kinou ( oko 20 minuta ).
Dok se kinoa kuva, krupno narendajte šargarepu, tanko naseckajte rotkvice i krastavac. Dodajte badem i rukolu.
Skuvanu kinou dodajte u salatu, iscedite malo limunovog soka, dodajte so, biber i kašiku omiljenog ulja. Dobro promešajte i salata je gotova!