Recept objavljen: 12-05-2014 22:13
1
osobe

Grašak
1/2 šolje
kuvani

Tikvice
1 kom.
baby

Šargarepa
1 kom.
mala
nekoliko

Limun
1/2
sok

Nana
nekoliko listova
sveža ili sušena nana menta

Kumin
1/2 kašičice

Kisela pavlaka

Slanutak
1 šolja kuvanog slanutka

Blitva
2 kašike
nekoliko listova

Ulje
2 kašike
maslinovog

Kuhinjska so

Kim
1/2 kašičice

Kurkuma
prstohvat

Crvena paprika u prahu
1 kašika

Đumbir u prahu
prstohvat

Čili krupna paprika
po želji
u prahu čili
Na zagrejano maslinovom ulju propržiti kim.
Dodati izrendanu tikvicu i šargarepu.
Pržiti do 5 minuta, a zatim dodati iseckane listove blitve i kuvani grašak.
Pržiti još nekoliko minuta, zatim začiniti (so, kurkuma, crvena paprika, čili, đumbir).
Dodati slanutak, dobro izmešati, po potrebi dodati malo vode.
Nakon nekoliko minuta dodati limunov sok, iseckane masline i iseckane listove nane-mente.
Poklopiti, skloniti sa vatre i ostaviti nekoliko minuta.