Recept objavljen: 12-02-2023 13:38
4
osobe

Krompir
1 kg

Crni luk
2 glavice

Piletina
po potrebi

Paprike ( šilje )
1 crvena

Sok od mlevenog paradajza
150 ml

Šargarepa
2 kom.

Ljuta papričica

Kuhinjska so

Bosiljak
Crni luk sitno iseckati malo posoliti, pa propržiti na masti dok ne postane staklast. Dodati šargarepu isečenu na kolutiće, piletinu, papriku isečenu i paradajez sok i se sve to dinsta zajedno oko 15 minuta. Potom dodati mlevenu papriku i krompir isecen na kockice, dobro promešati.
Pa naliti vodom 1,5 litar i dodati lovorov list i začiniti, posoliti po ukusu i kuvati. Ako je previše retko razmutiti brašno u malo vode, pa sipati dobro izmešajte i kuvajte još malo. Ja nisam dodavala. Po želji, na kraju kuvanja možete dodati i malo svežeg peršuna, a potom uživati u ovom jelu. Prijatno!