Recept objavljen: 09-11-2015 18:04
4
osobe

Kore za lazanje
1 pakovanje

Mleveno meso
700 grama

Sok od mlevenog paradajza
1/2 litra
paradajiz pire

Kačkavalj
300 grama

Margarin
1/4

Brašno
9 kašika

Mleko
1 litar

Ulje

Kuhinjska so
po ukusu

Origano
po ukusu
Na ulju propržiti mleveno meso koliko da izgubi crvenu boju, malo posoliti, dodati paradajiz pire i origano po želji. Kuvati uz mešanje par minuta, pa skinuti sa ringle. Crveni sos je gotov.
U odgovarajućoj posudi, na tihoj vatri, rastopiti margarin, dodati brašno uz brzo mešanje pa nalivati mleko i kuvati dok ne dobije malo na gustini. Posoliti po ukusu. Ovo je u stvari klasičan bešamel sos.
Kačkavalj narendati.
U pekač ili vatrostalnu činiju ređati ovako: - bešamel sos - kore - crveni sos - kačkavalj Postupak ponavljati dok se ne utroši materijal, na kraju ostaviti koru pa preko nje bešamel i sir.
Peći u rerni 40-50 min. na 200 stepeni.