Recept objavljen: 12-11-2023 10:29
4
osobe

Crni luk
4,5 srednjih glavica

Krompir
1 kg

Tikvice
2 manje

Paradajz
1 l pasiranog

Šećer u prahu
1 mala kašičica

Kuhinjska so

Bosiljak

Mirođija
Crni luk iseckati na krupne komadiće i dodati da se dinsta na malo ulja oko pet do deset minuta.Nakon toga dodati povrće (tikvice, krompir...) dobro sve promešajte.Nalite pasirani paradajz i pola litra vode. Ako želite gušću ili ređu čorbu onda stavite manje ili više vode po želji.
Kuvajte sve oko pola sata, a onda dodajte kačičicu šećera i začine po ukusu (so, biber, suvi biljni začin, bosiljak, peršun). Kuvajte još dvadesetak minuta uz povremeno mešanje, uvek probajte kako biste videli da li je krompir dobro skuvan i da li je doboljno slano. Nakon 40-50 minuta ukupnog kuvanja čorba bi trebalo biti gotova.
Ako više volite klasičnu čorbu onda je to to možete je servirati.Ako volite krem čorbu onda je izblendirajte sa štapnim mikserom dok je još topla.