Recept objavljen: 19-04-2022 16:54
Ovo je jelo koje treba često da bude na Vašem meniju!
0
osobe

Šargarepa
1 rendana

Testenine
Malo

Piletina
200 g

Ulje

Brašno

Peršun

Pavlaka za kuvanje
150 ml

Sirće
2 kašike jabukovog

Kuhinjska so

Biber u prahu
U šerpi sa vodom skuvati pileće meso. Kada je kuvano, izvući ga iz šerpe, pa u vodu u kojoj se meso kuvalo dodati jednu rendanu šargarepu i obariti je.
Kad počne da vri, staviti vrlo malo fide. Dodati i iscepkano pileće meso. Sve još kratko vreme zajedno kuvati.
U tiganju zagrejati malo ulja, pa na njemu propržiti brašno i time zapržiti čorbicu. Zatim joj dodati soli i malo bibera. Uliti i pavlaku za kuvanje nakon što smo dodali začine. Pred kraj kuvanja, u čorbu staviti malo seckanog peršuna i jabukovo sirće. Prokrčkati još par minuta, pa skinuti sa vatre.