Recept objavljen: 30-11-2022 12:08
4
osobe

Voda
170 ml gazirane

Šećer u prahu
100 g

Ulje
2 kašike

Brašno
6 kašika

Kakao
2 kašike

Keks
4 kašike mlevenog keksa

Džem
2 kašike

Soda bikarbona
1/2 kašičice

Prašak za pecivo
1/2 kašičice

Crna čokolada
200 g

Orah
300 g mlevenih

Margarin
250 g

Šlag
500 g
Vodu sjedinite sa šećerom, dodajte ulje, džem, kakao, keks, brašno i sodu bikarbomu. Sve izmešati varjačom, sipati smesu u pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Ja sam pekla u veliki pleh od elekrtičnog šporeta i koru presekla na polovinu i time skratila vreme pečenja. Peći na 200C oko 12 minuta. Napraviti još jednu identičnu koru i hladnu preseći na polovinu da bi ste ukupmo dobili 4 kore.
Šećer preliti vodom i kuvati na šporetu kao za bajaderu. Kuvati jedan minut, a potom dodati čokoladu. Mešati dok se ne otopi pa skloniti sa šporeta i dodati mleven keks i mlevene orahe. Ohladiti. Šlag umutiti sa kiselom vodom. Margarin umutiti penasto dodati hladan fil i trećinu umućenog šlaga. Sve zajedno izmiksati.
Filovati: kora, fila sa čokoladom, šlag, kora... Dekorisati po želji. Prijatno!