Recept objavljen: 07-04-2022 14:53
Posne lazanje su nešto što morate probati. Omiljene su u kuhinji zbog svog neobičnog izgleda i neodoljivog ukusa.
4
osobe

Kore za lazanje
9 listova lazanje

Crni luk
1 glavica

Paradajz
2 šolje sosa od paradajza

Beli luk
2 čena

Mleko
sojino mleko

Ulje

Brašno
2 kašike

Origano

Biber u prahu
Bariti listove lazanje u slanoj kipućoj vodi sa malo ulja dok ne omekšaju. Ljuspice soje preliti kipućom vodom i ostaviti da omekšaju. Propržiti sitno iseckan luk i beli luk na ulju i dodati ocedene sojine ljuspice. Kad se proprži, naliti sos od paradajza i dodati origana. Dinstati još 10 minuta dok se smesa ne zgusne.
U drugoj posudi propržiti brašno na ulju i uz mešanje dodavati sojino mleko ili bistru supu od povrća. Kad se bešamel zgusne dodati beli biber po ukusu i soli. U uljem ili margarinom podmazanom plehu poređati tri lista lazanje. Preliti sosom, zatim bešamelom, pa još jednim redom lazanja. Postupak ponoviti ukupno tri puta.
Zaliti ostatkom bešamela i paradajz sosa. Po vrhu posuti dimljenim sirom od soje (nije obavezno). Prekriti folijom i peci oko 45 minuta na umerenoj vatri.