Recept objavljen: 19-12-2021 12:42
Riblje pljeskavice će se zasigurno svideti vašim najbližim članovima porodice u ovom prazničnom periodu. Uživajte i prijatno!
4
osobe

Tunjevina
300 g

Pirinač
100 g barenog

Prezle
100 g

Beli luk
10 čenova

Crni luk
2 glavice

Orah
kašičica muskantnog
.jpg)
Oslić
500 g
.jpg)
Sardine
200 g

Kuhinjska so

Biber u prahu
Skuvati oslić, pa ga ocediti i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi staviti ga u blender i usitniti zajedno sa tunjevinom i sardinom. Sipati dobijenu smesu u drugu posudu i dodati sitno iseckani i proprženi crni i beli luk.
Dobijenu masu pomešati sa barenim pirinčem i prezlama i začinite muskantnim orahom, biberom i solju. Sve dobro izmešati i od dobjene smese formirati pljeskavice. Peći ih u tiganju.
Kao prilog služiti bareni krompir (ili neko drugo povrće), a od pića ružičasto vino.